3 praktische manieren om AI in te zetten bij werving en… | RED POPPY
The Recruiter That Make's You POP!
Ik heb dit bericht gelezen

3 praktische manieren om AI in te zetten bij werving en selectie.

AI kan worden ingezet om sneller en efficiënter geschikte kandidaten te vinden. Hierbij geven we graag enkele tips.

1. Vacature teksten schrijven

Laat ons eerlijk zijn, ChatGPT is onze nieuwe vriend als het gaan om het schrijven van vacatures. Deze chatbot kan natuurlijke gesprekken voeren, opdrachten uitvoeren en informatie verstrekken op basis van menselijke input. Om een vacature tekst te schrijven kan je ChatGPT de opdracht geven, zoals je ook aan een tekschrijver zou geven. Nog even nalezen en je persoonlijke touch geven en in een mum van tijd heb je een vacature uitgeschreven.

2. Selecteren vanuit eerdere vacatures

Bij een nieuwe vacature kijk je best even of er geen match zit tussen je vorige kandidaten. Wie weet heb je met een paar belletjes al enkele geschikte kandidaten gevonden uit je eigen database. Met de matchingtool binnen het intern systeem lukt het in de meeste gevallen om de juiste kandidaten te vinden. Zorg er wel voor dat je jouw kandidatenpool goed behoudt. Je werk zal beloond worden!

3. Sourcing automatiseren

Via LinkedIn kan je gemakkelijk je zoekopdracht aanpassen en op die manier enkel de kandidaten zien die voor jou opportuun zijn. In een handomdraai kan je deze mensen persoonlijk gaan aanschrijven en met een beetje geduld vind je al snel enkele geschikte kandidaten!